HEEMSKERK - In maart ging het dak er al af tijdens de bandjesavond in Laurentz. Op vrijdag 14 april gaan we dat dunnetjes overdoen. Drie nieuwe bands van de muziekscholen staan klaar om het roemruchte podium te betreden. En als klap op de vuurpijl hebben we Gentle, een jonge, energieke en veelbelovende band uit de IJmond die al een behoorlijke fanbase heeft opgebouwd.

Om het maximale voor hun talenten te kunnen betekenen werken de muziekscholen uit Beverwijk, Bloemendaal en Heemskerk samen in een Regionaal Talent Centrum. Wekelijks repeteren daar bands die coaching ontvangen van docenten van het Centrum voor de Kunsten, Cultuurhuis Heemskerk en Muziekschool Bloemendaal. Tot welke geweldige muziek dat leidt laten de bands horen tijdens de bandjesavonden in Laurentz, de doorstart van het roemruchte podium Donkey Shot en de Nozem en de Non in Heemskerk.

Op vrijdag 14 april zijn dat de SOULBERRIES met hun groovy drums, funky basslines, strakke gitaren en daarbovenop twee prachtige vrouwenstemmen, FIVE SECONDS, ooit begonnen als vriendenband met gemeenschappelijke liefde voor oudere rock- en bluesmuziek en LOST IN SOUND, de band uit Beverwijk die ons zal verassen met een geweldige live show.

Gentle
Om het feest compleet te maken betreedt ook Gentle het podium. Gentle is een knettergekke, upcoming band uit de IJmond. Met hun optredens bij onder andere Podiumcafé Toos in Beverwijk en muziekcafé Stiels in Haarlem hebben ze al een behoorlijk schare fans weten op te bouwen. De band speelt eigen nummers in de genres grunge, alternative rock en pop-rock. Voor hun eerste EP werken ze samen met het Muziekfort, de oefenruimte en studio in het fort aan de Aagtendijk te Beverwijk, waar de band ook wekelijks repeteert.

Gratis entree
De bandjesavond wordt op vrijdag 14 april aangeboden in Podium Laurentz aan de A. Verherentstraat 1 te Heemskerk. De deuren gaan 19:30 uur open. Rond 22:15 uur klinken de laatste akkoorden. Entree is gratis. Meer informatie is te vinden op www.podiumlaurentz.nl