IJMUIDEN - De jaarlijkse campagne Geef een prentenboek cadeau gaat weer van start vanaf 12 mei. Doel van de Campagne: Goede kinderboeken voor een kleine prijs, zodat ieder kind in Nederland opgroeit met een eigen boekenplank vol prachtige boeken. Tijdens deze campagne koop je het klassieke prentenboek Kleine IJsbeer bij The Readshop in IJmuiden voor maar € 2,99! Vind je dat elk kind thuis mooie boeken zou moeten hebben? Reken er dan nog één af en doneer deze aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen, het opvangschip in Velsen Noord en uit centrale opvangklas de Fakkel in Heemskerk.

De VoorleesExpress


De VoorleesExpress Velsen, uitgevoerd door Bibliotheek Velsen, leest voor aan kinderen met een taalachterstand. Een vrijwilliger doet dit 20 keer, één uur bij een gezin thuis. Het doel van de VoorleesExpress Velsen is om leesplezier en de woordenschat bij kinderen te vergroten en ouders bewust te maken van het nut van (voor)lezen. Projectleider Nadine van Oostende kijkt erg uit naar de donaties voor de VoorleesExpress: “Ik ga ze uitdelen aan onze voorlezers. Zij geven het prentenboek dan cadeau aan de kinderen uit hun voorlees-gezin. Vorig jaar is er een enorm aantal prentenboeken gedoneerd door de klanten van de Readshop in IJmuiden. We hebben er zelfs nog een paar over. Deze en alle boeken die we over houden van deze donatie gaan naar het opvangschip in Velsen Noord en naar centrale opvangklas de Fakkel in Heemskerk. Op dit moment hebben gezinnen in Velsen Noord een voorleesvrijwilliger nodig. Wil jij een kind in Velsen Noord helpen? Mail dan naar vrijwilligers@bibliotheekvelsen.nl of lees meer op www.bibliotheekvelsen.nl


Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen

Lars, een kleine ijsbeer wordt door zijn vader voor het eerst meegenomen naar de zee. Vader leert hem om te zwemmen, vissen te vangen en een sneeuwhoop te maken als bescherming tegen de wind wanneer je slaapt. Een zonnig ijsberen verhaal, het allereerste over de beroemde Kleine IJsbeer!

Missie van de campagne


De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.