HEEMSKERK - Van 28 april tot en met 27 oktober 2019 tonen kunstenaars/fotografen fotografisch werk op de bijzondere buitenlocatie van Kasteeltuin Assumburg in Heemskerk. Elke dag geopend van 10.00-18.00 uur; vrijdag tot 21.00 uur.

Kan vervuilde grond er prachtig uitzien? Kunnen geneeskrachtige planten rampen helen? Bestaan er nog plaatsen op deze aarde waar de mythische kracht voelbaar en zichtbaar is?
Hoe kunstmatig voelt een laan met plastic bomen? En hoe gaat het met de bijen?

WONDERLAND toont werken die onze relatie tot de natuur weerspiegelen. Vervuilde grond, wonderschoon in beeld gebracht. Beschermde planten, als catalogusbeelden gepresenteerd, om ze in ieder geval goed vastgelegd te hebben. Foto’s van rouwboeketten, op koper geëtst; natuur als troost. Amoebe-achtigen in drie kleuren. En een sacrale plek van negen zuilen met doorzichtbeelden. Elk werk vraagt om een plaatsbepaling van de bezoeker. Opdat we zien wat er leeft en bloeit. De baroktuin en de fruitgaarden vormen het decor voor de tentoonstelling.

Met werk van: Laurence Aërgerter*, Daniëlle van Ark, Semâ Bekirović, Wout Berger, Noor Damen, Desirée Dolron, Driessens & Verstappen, Carla Ellens, Stijn Elshuis, Eva-Fiore Kovakovsky, Andre van Noord, Olga Rook, Lotte Stekelenburg/Suze Peters, Eric Tourneret,
Marisca Voskamp, Daimon Xanthopoulos.

WONDERLAND is een initiatief van het Fotografiecentrum in de IJmond, ISOO, in samenwerking met Stichting Vrijwilligers Kasteeltuin Assumburg. Curator is Jaap Velserboer.

Locatie: kasteeltuin Assumburg, Tolweg 9a, Heemskerk (let op omleiding!)

Kijk voor lezingen, workshops en rondleidingen (vanaf mei) op: www.isoo.nu / www.kasteeltuinassumburg.nl
Instagram: #wonderland_nl


* werk wordt later aan de tentoonstelling toegevoegd.