BLOEMENDAAL - Op zondag 30 juni treedt het pianoduo Beth & Flo op in het gemeentehuis van Bloemendaal. Dit familieconcert (geschikt voor 4- tot 104-jarigen) belooft verrassend te worden. Het bevat de nodige humor en interactie. Het is een mooie gelegenheid om je (klein)kinderen op een ontspannen manier te laten kennismaken met klassieke muziek. Met delen uit het Carnaval des Animaux van Saint-Saëns en muziek van o.a. Ruben Naeff, Debussy, Mozart en Gershwin is dit concert van Beth & Flo een pianofeest voor iedereen!

Beth & Flo zijn twee bijzondere pianistes. Vrolijk en soms een beetje gek. Ze racen over de toetsen met twintig vingers tegelijk, maar spelen ook mooi zacht en dromerig. Ze zijn ontzettend goede vriendinnen van elkaar, maar hebben ook regelmatig ruzie. Dat geeft niks, want tijdens het ruziemaken spelen ze gewoon door (en hoe dat op de piano klinkt, kun je in dit concert horen). Verder houdt Flo ervan op de piano om dierengeluiden na te doen, liefst gevaarlijke, keihard brullende, en houdt Beth erg van zingen en van bellenblaas.

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden beiden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze staan erom bekend de grenzen van het klassieke concert te verleggen. In oktober 2020 stonden ze in de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury omschreef hen als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”. Naast de concerten die zij geven, touren ze met een cabaretvoorstelling (natuurlijk bomvol klassieke muziek) door de theaters.

Het concert begint om 11.00 uur en duurt ongeveer een uur, zonder pauze. Een kaartje kost € 12,- en kinderen t/m 15 jaar betalen € 6,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen. De zaal gaat om 10.30 uur open. Voor het concert is er koffie, thee en limonade (bij de prijs inbegrepen). Er is genoeg gratis parkeerruimte. Het gemeentehuis ligt op loopafstand van station Overveen.