BEVERWIJK - Van 5 februari tot en met 12 maart 2022 exposeren cursisten van atelier Hoenselaar bij fotografiecentrum ISOO aan het Stationsplein in Beverwijk.

Naar aanleiding van een erfenis van de heer en mevrouw Reijkers kreeg Jacqueline Hoenselaar een groot aantal klederdrachtpoppetjes. De schilders – cursisten van atelier Hoenselaar - mochten er een kiezen en die gaan verbinden met een andere cultuur.
De grote verscheidenheid van oplossingen is verrassend om te zien.

Marja Schaaper, docente op basisschool de Anjelier, heeft de Japanse cultuur gecombineerd met de Hollandse; op de vaas staat een Nederlands meisje met een juk afgebeeld. Tineke Jippes, docente op de Heliomare school, net met pensioen, heeft de Chinese overmacht geschilderd. De Chinezen rollen als het ware onder invloed van geld over onze cultuur heen.

Om ook de relatie met fotografie te leggen, zijn enkele fotografen van fotoclub Lucky Shot op een aantal zaterdagen bezig om klederdrachtpoppetjes met de camera vast te leggen. Dat doen zij bijvoorbeeld op zaterdag 12 februari tijdens de openingstijden van de expositie.

Verder hangen er foto’s van het beroemde jaarlijkse evenement ‘Las Fallas’ in Valencia, gemaakt door Jan Aardenburg. Ook hier speelt traditionele kleding een belangrijke rol.

Naast deze multi culti schilderijen, zijn er prachtige zelfgemaakte boeken, kunstenaars-boeken, in de breedste zin van het woord. Deze liggen uitgestald op een tafel.

Verder is een ‘fotoketting’ van de fotoclub Focus 1.2 te bewonderen.

Fotografiecentrum ISOO is blij dat zij haar deuren weer kan openen; dit keer met een gevarieerde expositie waar zowel fotografie als schilderkunst te bezichtigen zijn.

Tijdens de expositieperiode is fotografiecentrum ISOO elke zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Tijdens de openstellingen zullen cursisten van atelier Hoenselaar uitleg geven over de schilderijen.


In verband met de nog geldende coronamaatregelen wordt bij binnenkomst de Corona QR-code gecheckt. Het dragen van een mondkapje is verplicht, evenals 1,5 m afstand houden.