HEEMSKERK - Tot en met 13 oktober 2021 is de fotoexpositie ‘Monumenten in Beeld’ in het rechterdeel van de Kasteeltuin bij Slot Assumburg in Heemskerk te bewonderen, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Afgelopen vrijdag 1 oktober werd de opening verricht door Jeroen de Wilde, voorzitter van de stichting Kunst & Cultuur Beverwijk.

Per gemeente (Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Uitgeest) zijn 6 monumenten gefotografeerd, voor zover mogelijk zowel exterieur als interieur. Voor het fotograferen hebben acht fotoclubs in de deelnemende gemeenten hieraan meegewerkt: FC Fotostropers, FC Nocoleers, FC Lucky Shot, FC Happy View,0BAFV, Fotokring Heemskerk, FC Uitgeest en FC Castricum.

Vanaf het voorjaar zijn de monumenten gefotografeerd; gemeentelijke monumenten, provinciale monumenten en Rijksmonumenten. Een selectie van de foto’s was te bekijken in een aantal leegstaande winkelpanden in de regio en van 1 tot en met 10 oktober is de totale expositie - 48 foto’s, waarvan 24 hoofdfoto’s en 24 collagefoto’s - dagelijks te bezichtigen in het rechterdeel (rozentuin) van de Kasteeltuin bij slot Assumburg in Heemskerk.

Jan Aardenburg, bestuurslid bij fotografiecentrum ISOO, is curator van de expositie. Hij moest uit duizenden inzendingen een selectie van de foto’s maken. Ook voor de fotografen was het een hele uitdaging. Maar het resultaat mag er zijn! TV Heemskerk heeft de opening en de expositie gefilmd (https://youtu.be/-BpgPOr_Kcw).

Stichting TriArcus, gehuisvest in Heemskerk, heeft het bevorderen en in standhouden van het culturele erfgoed als een van haar doelstellingen. Deze sector heeft de laatste jaren last gehad van veel bezuinigingen; stichting TriArcus hoopt met name op lokaal niveau een zinnige bijdrage te kunnen leveren. Fotografiecentrum ISOO ontving van TriArcus een subsidie om deze expositie te kunnen uitvoeren.

Fotografiecentrum ISOO, gevestigd aan het Stationsplein 46 in Beverwijk, is een thuisbasis voor verschillende fotoclubs en liefhebbers van fotografie. ISOO organiseert regelmatig activiteiten zoals lezingen, exposities en workshops (www.isoo.nu).