WIJK AAN ZEE - In november en december is er een speciale expositie in de Kunst OntmoetingsPlek te Wijk aan Zee, namelijk het Miniatuur Kunstmuseum van Ella de Jong in samenwerking met Jola Brokking.

Ella de Jong is jarenlang de drijvende kracht geweest achter de Kop van WaZ en heeft het van een klein etablissement gemaakt tot wat het nu is, namelijk een expositieruimte waarin wisselende exposities worden gehouden van opkomende en gesettelde kunstenaars. Bijna 15 jaar geleden is Ella de Jong gestart met het nabouwen van de Kop van WaZ in miniatuurvorm. Zij vroeg verschillende kunstenaars om een miniatuur kunstwerkje voor haar museum te maken. Dit resulteerde in 80 kunstwerkjes van meer dan 50 kunstenaars. Inmiddels heeft Ella het miniatuurmuseum uitgebreid met de kamers van haar herberg Be My Guest House. Uit deze rijke verzameling heeft zij tien kamertjes/kastjes gekozen die in november en december als expositie in de haar zo geliefde Kop van WaZ te zien zullen zijn. Deze kamertjes zijn niet te koop en worden louter geëxposeerd zoals in een museum. Hiermee is Ella’s droom waargemaakt: museumdirecteur worden.

In samenhang met deze kamertjes exposeren diverse kunstenaars die in het miniatuur kunstmuseum hangen hun werken in een groter formaat. Het wordt dus een eclectische expositie van uiteenlopende kunststukjes. Jola Brokking is de drijvende kracht achter dit geheel. Zij vindt het leuk maar vooral belangrijk om kunstenaars een podiumplek te geven, hen te ontmoeten. Dit is de voornaamste reden waarom zij in samenwerking met Ella deze expositie organiseert. Na afloop van deze expositie krijgt het miniatuurmuseum een vaste plek in Ella’s restaurant Be My Guest.

De opening vindt plaats op zaterdag 6 november vanaf 16.00 uur in de Kop van WaZ, Voorstraat 12 in Wijk aan Zee. De expositie loopt tot 4 januari 2021.