BEVERWIJK - Zaterdag 9 november wordt om 16.00 uur de expositie van de Beverwijkse Amateur Fotografen Vereniging (BAFV) geopend bij fotografiecentrum ISOO aan het Stationsplein 46 in Beverwijk.

De BAFV, een kleine vereniging die al sinds 1924 bestaat, is een van de oudste fotografenverenigingen van Nederland. De kennis die toentertijd is opgedaan – het werken met diafragma’s, sluitertijden, ISO-waarden, afdrukken in de donkere kamer - komt goed van pas bij de hedendaagse fotografie. De huidige camera’s kunnen worden ingesteld op een automatische stand, maar daar ligt voor de BAFV geen uitdaging. Elk lid fotografeert in haar of zijn eigen stijl. En de donkere kamer is ingeruild voor fotobewerkingsprogramma’s.

De leden zijn individuen binnen de vereniging. Hierin schuilt ook de kracht van de BAFV. Foto’s vertellen ook wat over de maker. Regelmatig trekken de leden er met de camera op uit. De resultaten van deze uitstapjes worden tijdens de tweewekelijkse clubavonden uitvoerig met elkaar besproken.

De leden van de BAFV laten nu ter gelegenheid van hun 95-jarig bestaan hun mooiste foto’s zien tijdens een expositie bij fotografiecentrum ISOO van 9 november tot en met 14 december tijdens de zaterdagen van 12.00 – 18.00 uur.