IJMUIDEN - In samenhang met de tentoonstelling ‘Koopvaardij en Visserij in 75 jaar bevrijd’ biedt het IJmuider Zee- en Havenmuseum een exclusief filmarrangement. Dit arrangement bestaat uit een film van 30 minuten in de filmzaal van het museum, koffie/thee met een gebakje, bezoek tentoonstelling/museum en afsluitend een hapje en een drankje. Het arrangement is te reserveren voor (voorlopig) de zondagen 12, 19 en 26 juli, aanvang van de film 14.00 uur. De kosten van het arrangement zijn € 12,50 per persoon (exclusief entree museum, museumkaart en vrijkaart zijn geldig). Het aantal personen dat kan meedoen is gelimiteerd.

Het filmarrangement heeft een middagvullend programma en is bijzonder omdat de curator, Willemina Oostenrijk, niet alleen het arrangement, film en tentoonstelling heeft samengesteld, maar ook op deze middag uw gastvrouw is.

In een aangrijpende film zijn de verhalen te zien en te horen van de verschrikkingen die de bemanningen van onze koopvaardijschepen tijdens de oorlogsjaren hebben ondergaan. Dat onze koopvaardij in WO II zware offers heeft gebracht, is altijd onderbelicht gebleven. Met de film en tentoonstelling wil het museum het verhaal over de inzet van de koopvaardij, een belangrijke factor in de strijd tijdens de Tweede Wereldoorlog, doorgeven. Na het zien van de film wordt gelegenheid gegeven groepsgewijs de expositie ‘Koopvaardij en Visserij in Velsen 75 jaar bevrijd’ te bezoeken. Deze film is alleen samen met het arrangement te zien.
Reserveren vooraf voor het arrangement is verplicht en kan via de website van het museum. Het museum adviseert een kijkwijzer van 12+.
Voor de spelregels van een bezoek aan het museum en voor reserveren voor het filmarrangement, zie www.zeehavenmuseum.nl.Adres: Havenkade 55 te IJmuiden, telefoon 0255 538007.
www.zeehavenmuseum.nl