HEEMSKERK - Op dinsdag 7 juni van 15.45-16.05 uur vindt in Cultureel Centrum de Jansheeren de eindpresentatie plaats van het project ‘Swingende Senioren’. De presentatie zou oorspronkelijk op 30 november hebben plaatsgevonden maar moest helaas vanwege corona op de dag zelf nog worden afgelast.


Inmiddels zijn de deelnemers weer met extra lessen gestart om alles weer te oefenen en tonen ze het eindresultaat van de diverse cursussen die ze vanaf eind september gevolgd hebben: dansen, spelen in een popband en DJ. Hoewel niet alle oorspronkelijke deelnemers mee kunnen doen is het enthousiasme voor dit optreden groot en doen naast de oorspronkelijke cursisten ook twee nieuwe DJ cursisten mee die in maart zijn gestart.

De cursussen vonden plaats op twee locaties: de danscursus onder leiding van Patty van Haasen in Cultureel Centrum de Jansheeren en de popband en DJ cursussen onder leiding van Hans Chialastri en Glenn Broekhuizen in Cultuurhuis Heemskerk. De meeste deelnemers aan de popband hadden nog nooit een instrument gespeeld maar spelen nu op diverse instrumenten (drums, piano, gitaar) twee zelfgeschreven nummers. De DJ’s zorgen voor een muzikale omlijsting en de mix voor de finale en zijn hopelijk in de toekomst beschikbaar om plaatjes te draaien bij dansevenementen voor senioren die het Cultuurhuis voor ogen heeft.

Het doel van het project Swingende Senioren is om senioren te laten ervaren dat ze ondanks hun leeftijd veel meer kunnen dan ze denken en ontdekken hoe het deelnemen aan een culturele activiteit kan bijdragen aan hun gevoel van welbevinden.

Door dit project wil Cultuurhuis Heemskerk niet alleen de deelnemers maar ook andere senioren enthousiasmeren om aan actieve kunstbeoefening te gaan doen.

De presentatie wordt gefilmd en het resultaat is vanaf half juni online te bekijken via de website van het Cultuurhuis. Zo kunnen niet alleen familieleden, vrienden en kennissen van de deelnemers maar ook andere geïnteresseerden het prachtige resultaat van dit project bekijken.

Cultuurhuis Heemskerk heeft ‘Swingende senioren’ kunnen organiseren en uitvoeren met subsidie van het Lang Leve Kunst Fonds en een bijdrage van de gemeente Heemskerk.