CASTRICUM/HEEMSKERK - Iedere schoolvakantie organiseert Team Sportservice Kennemerland gratis sportactiviteiten. Deze activiteiten zijn voor de jeugd uit de gemeente Heemskerk en Castricum. Dit jaar heeft Team Sportservice, wegens de aangescherpte coronamaatregelen, haar activiteiten aangepast én naar buiten verplaatst. Door deze aanpassingen konden kinderen op een verantwoorde manier en met veel plezier deelnemen aan de activiteiten.


Het nieuwe buitenprogramma viel goed in de smaak bij de jonge inwoners. Alle activiteiten zaten namelijk flink vol. Met veel enthousiasme werd er gesport en gespeeld op diverse locaties in de buurt. Vanwege het slechte weer konden twee van de vijf geplande activiteiten niet doorgaan. De drie activiteiten die door zijn gegaan, waren zeer geslaagd. In de basketbalkooi en op het schoolplein van basisschool het Rinket werd fanatiek basketbal en trefbal gespeeld. Basketbalvereniging Mapleleaves uit Heemskerk verzorgde met uitstekende hulp van een aantal jeugdtrainers een leuke basketbalclinic. Het spannende tikspel Levend Stratego werd in Limmen gespeeld. Basisschool het Kleurenorkest stelde haar schoolplein hiervoor beschikbaar. Op Wouterland in Castricum werden de vakantieactiviteiten afgesloten met de sportcarrousel; een combinatie van drie sporten. Tijdens de sportcarrousel kregen de kinderen les in hockey van MHCC, handbal van CSV en rugby van CasRC.

Wie de volgende vakantie ook mee wil doen met de gratis activiteiten van Team Sportservice Kennemerland moet de website www.teamsportservice.nl/kennemerland goed in de gaten houden. Medio februari wordt hier het programma van de voorjaarsvakantie gepubliceerd.