AERDENHOUT - Een bijzonder moment op de zondagavond voor Edsel uit Aerdenhout. Winston Gerschtanowitz verrast hem met 14.000 euro, hetzelfde bedrag als studiowinnaar Mike uit Zevenaar wint tijdens de spelshow Postcode Loterij Miljoenenjacht.

Nadat Winston vorige week voor een dichte deur stond, hoopt hij deze week wél een winnaar aan te treffen. Als hij aanbelt hoort hij een hond blaffen: "Die is in ieder geval thuis. Nu nog hopen dat de bewoner er ook is," zegt Winston.

Na twee keer kloppen doet thuiswinnaar Edsel de deur open. Hij zit voetbal te kijken en heeft dus geen idee wat voor bedrag hij wint. "Ik speel al heel lang mee met de Postcode Loterij. Eerst op mijn oude adres, en nu ook op dit adres," vertelt hij. Bij aankomst zag Winston een te koop bord staan. Edsel verhuist binnenkort namelijk naar een huis 500 meter verderop.

Winston vertelt dat het bedrag dat de studiowinnaar deze week heeft gewonnen een stuk lager ligt dan vorige week, toen de finalist naar huis ging met 500.000 euro. Dat maakt voor Edsel niet uit: "Ik ben overal blij mee," zegt hij met een lach. Hij heeft twee kinderen die het huis uit zijn. Winston vertelt de thuiswinnaar dat hij 14.000 euro wint: "Toe maar dank je wel!" reageert Edsel blij. "Ik ben blij en ga het aan mijn kinderen uitgeven," zegt hij tenslotte.

Finalist uit vak Zevenaar

Mike uit Zevenaar speelt in de finale het 'Gouden Koffer Spel' aan de desk naast Linda de Mol en wint 14.000 euro.

Stichting DOEN

Zoals te zien was in een fragment tijdens de uitzending van Miljoenenjacht ontvangt Stichting DOEN steun van de Postcode Loterij. Deze organisatie gelooft in een groene, sociale en creatieve samenleving. DOEN ondersteunt vernieuwende initiatieven van voorlopers en geeft deze een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is. Dankzij de deelnemers kunnen 146 organisaties, waaronder Stichting DOEN, elk jaar opnieuw rekenen op financiële steun van de Postcode Loterij.

Ook buren uit Aerdenhout winnen mee

De inwoner van Aerdenhout ontvangt dit bedrag omdat Mike uit Zevenaar dit bedrag in de finale van Miljoenenjacht heeft gewonnen. Een Postcode Loterij-deelnemer wint hetzelfde bedrag thuis. De deelnemer uit Aerdenhout is deze keer de gelukkige en laat de buren mee winnen. Iedereen die met postcode

2111GL (Merellaan) meespeelt met de Postcode Loterij, verdeelt met elkaar dit bedrag. Zij winnen bedragen variërend van 824 euro tot 7.412 euro, afhankelijk van het aantal loten waarmee zij meespelen met de Postcode Loterij.

Kans op geldprijzen tot wel 5 miljoen euro

Tijdens Miljoenenjacht zijn vijftig deelnemers uit tien wijken door heel Nederland aanwezig in de studio. Eén van de 500 aanwezigen maakt kans de studio als miljonair te verlaten. Diegene neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het 'Gouden Koffer Spel' te spelen. Door de bekende gouden koffers te openen, maakt de finalist kans op een geldbedrag dat kan oplopen tot wel vijf miljoen euro.

Postcode Loterij Miljoenenjacht is tot en met zondag 14 april wekelijks te zien op zondagavond vanaf 19.55 uur bij SBS6.