SPAARNWOUDE - Wandelliefhebers kunnen genieten van 2 nieuwe wandelroutes in Spaarnwoude.


De wandelroutes ‘Rondje Castellum’ (3,8 km) en de ‘Batoroute’ (5,1 km) zijn een nieuwe toevoeging aan het wandelnetwerk in de regio Midden-Kennemerland. Gedeputeerde Esther Rommel en wethouder Bram Diepstraten hebben de route geopend.

De route start bij de Skibaan Spaarnwoude Park in Velsen-Zuid. Een opvallend doorkijkpaneel onthult het verhaal van de voormalige haven, Castellum Flevum. Bovendien bieden de Romeinse wachters van cortenstaal en een startpaneel bij de Ven wandelaars een uniek inzicht in het Romeinse erfgoed. Langs de route zijn speciale markeringen geplaatst, waaronder stickers van Romeinse helmen. Extra paaltjes met een QR-code leiden direct naar de Izi travel audiotour, waar fascinerende verhalen over het gebied wachten om ontdekt te worden.

Meer over de nieuwe wandelroutes en het uitgebreide Wandelnetwerk in Midden-Kennemerland staat op de website van Wandelnetwerk NH.

De Romeinse route is mogelijk gemaakt door Recreatieschap Spaarnwoude, Stichting Oer-IJ, Archeologische Werkgroep Velsen, Historische Kring Velsen en de gemeente Velsen.