HAARLEM - Joepie, het is bijna zomervakantie! Zes weken lang alleen maar leuke dingen doen. Plonsen in de zee of in het zwembad van ‘de hoge’ afspringen! Of… eens in een boek duiken! Want op maandag 1 juli start het programma ‘Zomerlezen’ in de Bibliotheek. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen hieraan meedoen. Ga naar de bieb en haal je stickerboekje op. Voor elk gelezen boek verdien je een sticker. Vijf stickers gespaard? Dan is je boekje vol en ontvang je een leuk zomers cadeautje.


Boekentips voor elke leeftijd
Lekker lezen begint met leuke boeken! Maar hoe kom je er nu achter wat jij leuk vindt? Houd je van grappige strips of juist een spannend leesboek of ben je gek op weetjesboeken? In het stickerboekje staan leuke boekentips. En op de website van de bieb vind je nóg meer tips voor elke leeftijd. Ook de medewerkers in de Bibliotheek helpen je graag om leuke boeken te vinden. Zo hebben alle kinderen deze zomer stapels heerlijke boeken om in te duiken.

Waarom Zomerlezen?
Uit onderzoek blijkt dat kinderen terug kunnen vallen in leesniveau als ze in de zomervakantie niet of nauwelijks lezen. Dit wordt ook wel de ‘zomerleesdip’ genoemd. Het programma ‘Zomerlezen’ stimuleert kinderen om in de zomervakantie lekker (door) te blijven lezen.

Van 1 juli t/m 1 september | Tijdens openingsuren van de Bibliotheek | Gratis Alle vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland* | 6 t/m 12 jaar

*Met uitzondering van de Bibliotheek op het station.