HEEMSKERK - “Verrassend Heemskerk” is het thema waar de kersverse dorpsfotograaf van Heemskerk Jacco Tuijn zich het komende jaar op gaat storten. Beelden die ogenschijnlijk overal gemaakt zouden kunnen zijn maar bij nader inzien een herkenbaar plekje in Heemskerk tonen.

De eerste foto in de serie die uiteindelijk uit zes werken zal bestaan is gemaakt aan het begin van de herfst. 29 september 2022 om precies te zijn. Het is niet direct herkenbaar maar als je het weet toch weer wel: precies in het thema dus. Deze dag werd het bij Heemskerkers zo bekende strandpaviljoen De Vrijheit afgebroken om voor het winterseizoen het strand weer terug te geven aan de wind en de zee.

De enige overblijvende herinnering aan de zomer op de foto is de vlonder van het strandrestaurant. Jacco maakt hier mooi gebruik van de planken waarvan de inleidende lijnen speels worden onderbroken door de nog niet opgeruimde haken. In de verte lonken de zee en lucht. Alsof ook zij afscheid nemen van de zomer…
Een prachtige foto waarvan we hopen (en eigenlijk wel weten) dat er nog meerdere zullen volgen.

Mini-expositie verkiezing Dorpsfotograaf 2022 in Gemeentehuis Heemskerk
Wat zaten er pareltjes bij de inzendingen voor de verkiezing Dorpsfotograaf Heemskerk 2022. Het zou toch zonde zijn daar niet wat meer aandacht aan te geven?

Het was bijna niet te doen maar we het is ons toch gelukt. De zes mooiste foto’s zijn tot 12 januari 2023 te bewonderen in het Gemeentehuis van Heemskerk. Ze hangen daar nu -voorzien van passe-partout en een mooie lijst- te pronken op die bijzondere muur, meteen links als je binnen komt.

Naast de winnende foto van Jacco Tuijn is werk te zien van Abe Raats, Gerard Keet, Reinier Hondema, René van Rijswijk, Ronald Jan Bos en Tessa Poll.