HAARLEM - Circus Hakim en producent Het Nieuwe Zuiden organiseren donderdag 20 april om 20.00u een exclusieve voorvertoning van de documentaire De bladzij en de werkelijkheid over vertaler en schrijver August Willemsen. Kennemer Boekhandel verzorgd de boekverkoop bij het evenement.


Gedreven door een fascinatie voor Portugese taal en Braziliaanse literatuur, reisde August Willemsen vaak naar Brazilië. Tijdens zijn reizen gedurende 1967-1984 doet hij meeslepend verslag van zijn belevenissen in het ongeëvenaarde boek Braziliaanse brieven. De brievenroman inspireert filmmaker Frederieke Jochems hem achterna te reizen en te onderzoeken wat hem trok naar dit immense land – en wat hij hier ontvluchtte. Huist er een Braziliaanse ziel in de charmante literator?

Filmmaker Frederieke Jochems is aanwezig voor Q&A na afloop. Na de vertoning in Circus Hakim is er Braziliaanse muziek van Daniel de Moraes en Felix Hildenbrand en zijn er caipirinha'ste koop!

Ook is er een mogelijkheid tot het vooraf nuttigen van een speciaal Braziliaans menu van Spruit en Thuis Overveen. Hiervoor dient u zich wel apart aan te melden.

Datum: do 20 april

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Theater Circus Hakim (Korte Verspronckweg 7, Haarlem)

Entree: €15,- (diner ook €15,-)

Aanmelden filmvertoning: info@hetnieuwezuiden.nl

Aanmelden Braziliaans menu: judith@spruitenthuis.nl