BLOEMENDAAL - Hondenuitlaatservice Walk Your Dog uit Bloemendaal heeft onlangs zijn deuren geopend voor alle honden uit de regio Zuid-Kennemerland. Oprichter Erik Duijkers ziet ondanks de lockdown en andere corona maatregelen genoeg kansen tot slagen.

Het is natuurlijk niemand ontgaan; corona heeft ons dagelijks leven behoorlijk veranderd. Door alle maatregelen zoals thuiswerken, de lockdowns en de avondklok, verblijven we meer binnenshuis dan ooit tevoren.

Voor één bepaalde groep is dat niet bepaald nadelig geweest, en dat zijn de asieldieren. Sinds de eerste lockdown in maart vliegen de honden en katten het asiel uit. Volgens de cijfers van de dierenbescherming is er nog nooit zo weinig aanbod geweest.

Deze explosieve vraag naar huisdieren kan Erik van Walk Your Dog goed verklaren. "Mensen willen nu heel graag gezelschap, zeker wanneer er sprake is van eenzaamheid en de muren langzaam op je af komen. Daarbij hebben veel mensen nu meer tijd en zoeken ze naar wat fijne afwisseling. Een hond kan daar zeker bij helpen."

Ondanks de lockdown heeft Erik al een paar klanthondjes. Dat aantal verwacht hij richting de lente/zomer wel te zien oplopen. "Het is nu nog rustig, veel mensen kunnen de zorg voor hun hond nu goed aan. Maar zodra de lockdown wordt opgeheven en mensen weer naar kantoor gaan zal het wel drukker worden. Ik sta dan graag klaar voor alle mensen die hulp nodig hebben met het uitlaten van hun trouwe viervoeter! Meer informatie vind je op www.walkyourdog.nu"