HEEMSKERK - In 2021 vierde Dick de Graaf zijn veertigste verjaardag als jazzmusicus met het uitbrengen van zijn album Festive, het jaar daarop ontving Dick de Graaf een Edison Jazz Oeuvre Award. Op zondag 14 mei staat hij, op Moederdag, in Jazzclub Laurentz. Op deze dag ontvangen alle moeders korting op de aanschaf van zijn CD. Een perfect cadeau voor jazzliefhebbers!

Voor Festive schreef Dick tijdens de recente lockdown acht nieuwe stukken waarin opnieuw zijn hybride benadering van de jazz te horen is. In de Graafs eigenwoorden: "Ik zie mijn muziek als een gastvrije ontvangstkamer waar muzikale elementen uit allerlei muziekstijlen welkom zijn. Zolang ze ons als band maar inspireren tot verrassende ritmes, warmbloedige solo's en aanstekelijk speelplezier."

In zijn solo's combineert Dick de Graaf moderne muzikale ideeën met een ouderwetswarm en diep saxofoongeluid. Zijn virtuoze improvisaties lijken op grillig geconstrueerde bouwwerken van een fantasievolle architect. Behalve als saxofoonsolist, heeft hij zich door de jaren heen ook gemanifesteerd als een vindingrijk componist en arrangeur. Geïnspireerd door zijn samenwerking met grootheden als Chet Baker, Misha Mengelberg, Jasper van 't Hof, Toumani Diabaté en Erkan Ogur initieerde hij steeds weer verrassende eigen projecten.

Meer informatie en tickets, kijk op www.podiumlaurentz.nl. Jazzclub Laurentz is elke 2e zondag van de maand in Podium Laurentz, te vinden aan de A. Verherentstraat 1 in Heemskerk.