BEVERWIJK - Inwoners van Beverwijk, opgelet! Het derde traject van MEE & de Wering project SocialBoost! start op 18 oktober, en er is nog plek voor een handjevol jongeren. Deze jongeren krijgen letterlijk een sociale boost en gaan iets positiefs bijdragen aan hun omgeving. Voor de top 3 is er ook een geldprijs.

Dit project voor jongeren tussen 14 en 27 jaar is voorheen al in Noord-Kennemerland en Den Helder succesvol afgerond. Deze ronde is voor jongeren wonende in Beverwijk. Deelnemers gaan vanaf 18 oktober acht weken lang, elke week een challenge doen. Deze challenge voeren jongeren samen met een 'maatje' uit en ze gaan over actuele thema's zoals duurzaamheid, sporten en bewegen, andere culturen en het verbeteren van de wijk waarin ze wonen. Daarnaast zijn er vier masterclasses en is er een dagelijkse energyboost. Per week zijn de jongeren ongeveer vier uur bezig met dit project, waarbij ze het grootste deel van de tijd ook nog zelf in kunnen delen.

Ook winnen drie duo's een geldprijs! Het duo wat de challenges het beste uitvoert wint aan het eind van het project €300,-. Het duo wat op de tweede plaats komt wint €200,- en het duo wat derde wordt wint alsnog een mooi bedrag van €100,-.

Ware vriendschappen in Den Helder

In juli is er een traject van SocialBoost! in Den Helder feestelijk afgerond en hebben alle deelnemers hun certificaat ontvangen. Ze hebben onder andere gezond gekookt en samen gegeten en een week lang milieubewust geleefd. Ook leerden ze op een speelse wijze hoe lokale politiek werkt, door een verbeterplan te maken voor hun wijk tijdens de 'kijk in je wijk' challenge. Voor de challenge 'lief doen' hebben de duo's iets bedacht om de mensen die zich eenzaam voelen een steuntje in de rug te geven. Zo is een duo langs geweest bij een verzorgingstehuis en de ouderen verrast met leuke, zelfgemaakte kaartjes. Een ander duo is muziek gaan maken bij ouderenwoningen. Ook zijn er ware vriendschappen ontstaan bij de duo's.

Het project werd afgesloten in de vorm van een gezellige picknick waarbij iedereen iets lekkers maakte en dit meenam. Er werden geldcheques uitgereikt aan de winnende duo's. De jongeren lieten weten dat zij het heel leuk vonden om mee te doen en dat ze de 'sociale boost' hebben ervaren. Daarnaast gaven ze aan er ook veel van te hebben geleerd.

Aanmelden en meer informatie
Dit huidige traject is in samenwerking met de gemeente Beverwijk. De jongeren kunnen zich aanmelden met een maatje (vriend/vriendin) of ze kunnen zich alleen aanmelden. Dan maakt de toekomstcoach van MEE & de Wering een match met een andere kandidaat. Voor aanmelden en meer informatie, ga naar https://socialboost.meewering.nl/.