SANTPOORT-NOORD - De natuur is onze beste apotheek. Ga op zaterdag 14 september mee met herborist Corina Busman en leer tijdens een inspirerende wandeling hoe je je weerstand kunt verhogen met behulp van de natuur.


Tijdens de workshop neemt Corina je mee op een wandeling door de natuur en geeft ze je praktische tips om je immuunsysteem te versterken. Water en blote voeten staan daarbij centraal.

De wandeling gaat van Duin en Kruidberg naar de Oosterplas en weer terug. Bij de Oosterplas gaan de schoenen uit en leer je waterlopen, de meest beroemde toepassing van Sebastian Kneipp, die daaraan zijn de bijnaam Waterdokter te danken heeft. Kneipp ontwikkelde in 1855 al een complete filosofie voor een gezond lichaam en geest, gebaseerd op vijf pijlers: water, planten, voeding, beweging en balans. Zijn inzichten en adviezen zijn nu, ruim 100 jaar later, actueler dan ooit.

Corina past ze in de workshop toe. Wist je dat de natuur je ook kan helpen om je weerstand te verhogen? Tijdens de workshop kun je leren én proeven welke planten en vruchten je daarbij kunnen helpen.

Workshop De natuur als apotheek .
Kosten €20 / €17,50 (leden Natuurmonumenten).
Datum zaterdag 14 september 14:00-16:00 uur aanmelden www.nm.nl/gezond.
Houd voor meer workshops van Corina ook de website van Natuurmonumenten in de gaten.