WIJK AAN ZEE - “Het zal niemand zijn ontgaan dat 2020 niet het beste jaar was om sociale banden aan te trekken. Ook de Kop heeft hieronder geleden en hoewel wij ons best deden het culturele kunstzinnige hart van het dorp kloppend te houden, lukte dit nauwelijks. Openingsfeesten die normaliter met onze exposities gepaard gaan, vielen weg. Exposeren zelf kon nog wel maar ook dit verdween in de tweede helft van het jaar.

De Kop ging op slot. Nu, na ruim een half jaar stil te hebben gelegen, is het ons gelukt een nieuwe expositie te organiseren. Het is meteen een knaller, namelijk een expositie van ons Collectief. Namen als Jan van der Land, Gea Nagel en Annemiek Schmidt Crans zullen hun kunstwerken exposeren, evenals Jan Kroeze, Angela Delsasso, Marjolein van Haaften, Rien Doorn en Ellen van Putten. De lijst is lang en te uitbundig om alle kunstenaars persoonlijk te benoemen. Vandaar dat deze expositie een explosie wordt genoemd van het gehele Collectief. Verwacht schilderijen, tekeningen, fotos, collages, keramiek en mixed media: alles wat de liefhebber van de schone kunsten in de achter ons liggende lege maanden naar heeft verlangd.

De opening van de expo is op zondag 6 juni vanaf 5 uur ‘s middags. Schroom er vooral niet voor ons een bezoek te brengen: wij hebben ervoor gezorgd dat het mogelijk is binnen de richtlijnen omtrent de covid een glas met elkaar te heffen, een knabbel te delen en een praatje te maken.

De expositie loopt tot en met 30 augustus.
Openingstijden: vrijdag t/m maandag van 13-17 uur.
Kop van WaZ
Voorstraat 12 in Wijk aan Zee”