BLOEMENDAAL - Zondag 12 mei 2024, moederdag, organiseren 4 monumentale kerken in Kennemerland de Classical tour. De kerken in Bloemendaal, Spaarndam en Santpoort Noord hebben ieder hun eigen sfeer. Jonge talentvolle musici geven korte concertjes die een zekere mate van intimiteit oproept. De uitgevoerde muziek is aangepast aan het karakter van de ruimte, zodat deze muziek optimaal beleefd kan worden .Fietsend langs de kerkjes kunt u met een "Passe-Partout" genieten van 3 concertjes door studenten van het conservatorium Amsterdam en Den Haag, telkens in één van de deelnemende kerken met aansluitend een afsluitend concert in de Dorpskerk te Santpoort. De concerten worden verzorgd door het Mesdag Quartet, het Sokoly trio, Diana Sanz Pascual en Alexander Lutz Garcia.


De musici spelen 3x hun concert om 12.15, 13.30 en 14.45 uur in de Dorpskerk Bloemendaal, Zocherlounge Bloemendaal en Oude Kerk in Spaarndam. De duur per concert is ongeveer 25 minuten en na ieder concert is er een hapje en een drankje. De middag wordt afgesloten met met het slotoptreden van Céline Janssen om 16:00 in de Dorpskerk te Santpoort Noord. Zij is artiest, opera sopraan, theatermaker en 'The Opera Innovator', dus dat belooft weer een verrassende afsluiting te worden. Celine Janssen boekt met haar theatertoer Opera voor Dummies grote successen.


De organisatie zijn de J.C. Ruigrokstichting, Het Haarlemsche Muziekfonds, Bloemendaal Samen en Gemeente Velsen zeer erkentelijk voor hun ondersteuning.
Voor meer inhoudelijke informatie, route en tickets/pass partout ga naar www.classicaltour.nl