HEEMSKERK - Helaas heeft Kringloopwinkel Heemskerk De Groene Ezel vanwege corona eind maart niet de jaarlijkse veiling kunnen organiseren.

Sinds de vorige veiling zijn er in de kringloopwinkel weer veel mooie items voor de veiling verzameld. De traditionele veiling kan nog steeds niet worden georganiseerd, en daarom is besloten de veiling nu online te organiseren via Facebook. Er is een filmpje gemaakt door IJmond Nieuws waarin de eerste te veilen items worden getoond. Jan (van de schatten van Jan) geeft in dit filmpje uitleg over de te veilen items. De komende tijd wordt er elke week een foto van een veilingstuk uit het filmpje op de Facebookpagina van De Groene Ezel geplaatst, waarop men gedurende een week kan bieden. Biedingen kunnen onder de foto worden geplaatst en met de hoogste bieder wordt contact opgenomen om het artikel in de winkel op te halen. Naast onze Facebookpagina is het filmpje ook via YouTube te bekijken via https://youtu.be/zqIEh_ydzJ4.

Natuurlijk heeft niet iedereen een Facebookaccount, dus naast de virale veiling wordt er ook een kraam ingericht waarop veilingartikelen worden verkocht. Deze kraam zal over een aantal weken worden ingericht. Er wordt een nauwkeurige selectie gemaakt van de artikelen die online worden geveild en artikelen die in de winkel worden verkocht.