HAARLEM - De Kinderboekenweek gaat op woensdag 5 oktober weer van start. Dit jaar gaan we op avontuur in de natuur met het thema Gi-Ga-Groen. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland kleurt ook groen met leuke activiteiten, een tekenwedstrijd en nog veel meer. Kom langs in één van de vestigingen en neem meteen een stapel fijne boeken mee!

Van 5 tot en met 16 oktober staan alle vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in het teken van de Kinderboekenweek. Bezoek één van onze activiteiten, doe mee met de tekenwedstrijd of kom langs om een stapel boeken te lenen. Leer bijzondere dierenweetjes, lees een spannend verhaal over buitenavonturen of bekijk mooie natuurtekeningen in een prentenboek. Nog geen lid van de Bibliotheek? Tijdens de Kinderboekenweek betaal je geen inschrijfgeld!

Gi-Ga-Groene activiteiten
Tijdens de Kinderboekenweek organiseert de Bibliotheek leuke activiteiten. Kom luisteren naar het verhaal van ‘Jumbo Tetter’ in Haarlem Centrum, Noord of Schalkwijk. Of speel, zing en dans mee tijdens het voorlezen uit ‘De Blaadjesdief’ met het vertelkastje in Hillegom, Haarlem, Bloemendaal en Zandvoort. Daarnaast kun je zelf aan de slag met MooiZooi, waar je van vuilnis leuke nieuwe dingen gaat knutselen. En in Heemstede kun je samen met Kom in Mijn Tuin je eigen vogelvoederstok maken. Schrijf je snel in via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/kinderboekenweek, want vol is vol.

Gi-Ga-leuke tekenwedstrijd
Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door de schrijvers van de
Waanzinnige Boomhut. Ben jij daar ook zo’n fan van? Dan is de tekenwedstrijd echt wat voor jou! Teken jouw eigen waanzinnige boomhut en maak kans op mooie prijzen. Download het tekenvel van de website van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, pak je kleurpotloden en ga lekker tekenen. Meedoen kan van 5 tot en met zondag 23 oktober.

Gi-Ga-veel extra’s
Op de website van de bibliotheek vind je leuke boekentips bij het thema van de Kinderboekenweek. Ook kun je hier een kleurplaat en een woordzoeker downloaden, vind je leuke artikelen en bekijk je filmpjes over Gi-Ga-Groen!