ZUID-KENNEMERLAND - De Kinderboekenweek komt dit jaar bij je thuis met het thema 'Bij mij thuis'. Woensdag 4 oktober barst het jaarlijkse leesfeest ook bij de Bibliotheek weer los met een rijmwedstrijd, activiteiten, tekenen in de bibliotheken en nog veel meer. Kom dus langs en neem meteen een stapel boeken mee naar huis!


Tien dagen lang staan alle vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in het teken van de Kinderboekenweek. Je bent van harte welkom bij één van de activiteiten, of doe mee met de rijmwedstrijd. In de bibliotheek zelf gebeurt ook van alles, je vindt bijvoorbeeld een levensgrote kleurplaat of kleurhuisje die je samen in kan kleuren!

Veel gratis activiteiten

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert de Bibliotheek leuke activiteiten over het thema thuis voor alle leeftijden. Knutsel je favoriete huisdier, luister naar het Kinderboekenweekconcert of doe mee met het Kinderboekenweekfeest. Ieder huis is anders, bij schrijfster Natasja Koeckhoven hangen bijvoorbeeld grote knopen aan de lades. Door een ziekte woont ze met een hulphond en zo kan haar hulp overal goed bij. Tijdens de Kinderboekenweek leest ze zelf voor uit haar boek Chrissy en de superhelden, waar een thuis met een hulphond centraal staat.

Rijm over jouw thuis

Rijm jij net zo goed als de titel van het Kinderboekenweekgeschenk Ravi en de laatste magie? Doe dan mee met de rijmwedstrijd over jouw thuis en win een e-reader! Vertel ons in rijm wat jouw thuis bijzonder, stom of juist heel leuk maakt en lever je gedicht in bij de Bibliotheek in jouw buurt. Meedoen kan tot en met 29 oktober en we delen geweldige prijzen uit voor de winnaars.

Voel je thuis in de bieb!

De bieb is een grote, feestelijke huiskamer tijdens de Kinderboekenweek. Kom boekjes lenen en kleur meteen mee aan een gigantische kleurplaat of een levensgroot kleurhuisje. Daarnaast betalen kinderen tijdens de Kinderboekenweekvind geen inschrijfkosten. Nieuwsgierig geworden? Thuis vind je op onze website de leukste boekentips, filmpjes en meer.