IJMUIDEN - Ook de senioren in de Bibliotheek bedienen ze graag met een gevarieerd aanbod in collectie en activiteiten. De Bibliotheek staat voor een leven lang leren en betrokkenheid bij de gemeenschap Velsen. Zo zijn er verschillende cursussen om jezelf te ontwikkelen en bij te blijven in de digitale wereld. Maar ook interessante workshops en lezingen en voor wie (tijdelijk) niet naar de Bibliotheek kan komen is er de Boek aan Huis service.

Belastingaangifte
Vanaf 1 maart kan er weer belastingaangifte worden gedaan. Online gaat dit sneller en gemakkelijker. Maar niet iedereen beschikt over een computer. Wie zelf aangifte wil doen zonder hulp kan terecht bij Bibliotheek Velsen op het Dudokplein 16 in IJmuiden. Voor belastingzaken zijn twee computers met internet gratis beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Deze computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook als u geen lid bent van de bibliotheek.Voor hulp bij het invullen van de aangifte kunt u een afspraak maken bij Socius telefoon 088 - 88 76 900.

Cursussen computergebruik, internet en digitale overheid bij de Bibliotheek
Digisterker Tijdens deze cursus leren deelnemers een DigiD aan te maken en om te gaan met de digitale overheden van de Belastingdienst, de gemeente, UWV en SVB. In maart start een nieuwe cursus. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl of bel naar 0255 - 525 353.
Gratis cursus Klik & Tik Hierin leren deelnemers de basisvaardigheden van de computer, zoals typen en een e-mail versturen, maar ook via internet informatie opzoeken, iets kopen of een reis boeken. Ook het gebruik van sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp komt aan bod. Doorlopende start data | inschrijven bij Bibliotheek IJmuiden
Digitaal Inloopspreekuur Tijdens dit gratis spreekuur krijg je antwoord op je vragen over tablets, smartphones en pc’s. Heb je specifieke vragen , neem dan je eigen tablet of laptop mee. Eerste donderdag van de maand van 10:00 – 11:00 in Bibliotheek IJmuiden
Hoe en wat met je iPad of iPhone Cursus in 4 dagdelen mrt uitleg over de vele mogelijkheden van de iPad en iPhone. Start donderdag 26 maart 10:00 in Bibliotheek IJmuiden | kosten €35,- | inschrijven

Activiteiten
Wandeling – Het uur van de waarheid Anne Eijnwachter natuur- en wandelgids en liefhebber van filosofie, neemt je mee voor een wandeling met het thema - Het uur van de waarheid -. Start in de bibliotheek. IJmuiden 4 april 10:30 – 12:00 en Velserbroek 17 april 14:00 – 15:30. Vanaf € 7,50 Inschrijven in de bibliotheek.

Lezing Mw Weeber – Vieren van vrijheid Mw. Weeber benadrukt dankbaar te zijn voor de vrijheid en in haar verhalen en herinneringen zal dit naar voren komen tijdens de lezing. Woensdag 6 mei Bibliotheek IJmuiden | 19:30 -21:00 uur | gratis toegang | inschrijven.

Lezing – Pluijm’s eetbare wereld Laat je tijdens deze lezing van Rene Pluijm inspireren en volg hem in een wereld van onbekende smaken en eetculturen. Woensdag 27 mei | Bibliotheek IJmuiden vanaf € 12,50 | inschrijven.

Boek aan Huis
Graag lezen maar niet in de gelegenheid om naar de Bibliotheek te gaan. Dan brengen zij de boeken graag aan huis. Elke 3 of 6 weken bezorging op afspraak, aangepast aan persoonlijke leeswensen. Een vast boekmaatje die de materialen leent, thuis bezorgt en weer mee terug neemt.
Bel voor informatie en afspraak met de Bibliotheek 0255 -52 53 53.