BEVERWIJK - De routes staan weer op papier en de pijlers staan te trappelen om aan de slag te gaan. De bouwers, Yvonne en Lia, zijn er weer in geslaagd een mooie gevarieerde wandeling te maken. Dit jaar gaan de afstanden over het grondgebied van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Castricum.

Vanuit de start, in Café Carillon, gaan alle afstanden via de Walvis en WA plantsoen naar plan Beierlust en plan De Kleine Hoevens. Hier zal de 5 km naar de rust Westerheem gaan en daarna via Meerestein de terugweg naar de startlocatie in gaan. De andere afstanden gaan via het centrum van Heemskerk naar de Neksloot. De 10 km gaat hierlangs naar de rust in Meerstate om daarna de weg terug via landgoed Marquette en Commandeurs en Waterakkers te vinden.

De 15, 20 en 25 gaan door plan de Maer in de richting van Castricum. De 25 km zal een klein stukje Castricum meenemen. De 15 en de 20 gaan via de Korendijk naar de samenkomst met de 25km, uit Castricum, om de rust bij de Patatoloog te gaan bezoeken. Hierna gaan de 20 en 25km terug naar de oversteekplaats om via het Heemskerker duin en Westerhout de startlocatie weer op te zoeken. De 15 km gaat naar de samenkomst met de 10 km bij de kruipwilg en gaan op die manier terug.

De startlocatie is Café Carillon aan de Wijkerbaan in Beverwijk. De startlocatie is te bereiken met de bus. Neem vanaf station Beverwijk of Uitgeest lijn 73 en stap uit bij halte Wijkerbaan.

Wij verzoeken u namens de winkeliers van het winkelcentrum om op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Komt u toch met de auto wilt u dan in de wijk parkeren zodat de spaarzame plaatsen beschikbaar blijven voor het winkelend publiek.

De starttijd voor de 5,10 en 15 km ligt tussen 9:00 uur en 13:00 uur. De 20 en 25 km kan tussen 9:00 en 11:00 uur starten. Het startgebouw is open vanaf 8:30 uur. De kosten voor deze wandeling bedragen €3,00. Leden van een landelijke wandelorganisatie Krijgen €1,00 korting op vertoon van de lidkaart. Kinderen tot 12 jaar wandelen mee voor €1,00. Leden van Wandelsport vereniging de Zwervers wandelen gratis mee.