HAARLEM/HEEMSTEDE - Commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft Mariska Pool van Stichting De Vrolijke Noot benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Na het afronden van het conservatorium en het spelen in vele grote concertzalen, richtte zij in 2006 Stichting De Vrolijke Noot op.

Stichting De Vrolijke Noot brengt muziek bij mensen die niet in staat zijn naar een concertzaal te gaan. Samen met haar leerlingen verzorgt zij op locatie muzikale en vrolijke evenementen voor ouderen en mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Zo leren jonge enthousiaste musici voor publiek op te treden en brengt het voor de toehoorders plezier en soms troost. Vaak worden bij deze evenementen ook (basis)scholen betrokken om jong en oud met elkaar in contact te brengen. De kinderen leren dan al jong wat muziek doet met mensen en wat het betekent om van zorg afhankelijk te zijn.

Arthur van Dijk: “Ik ben onder de indruk van hoe Mariska Pool haar muziek en talent voor muziek inzet. Ze leidt jonge mensen met een enorme passie voor muziek op en maakt samen met hen uitvoeringen voor een vaak heel speciaal publiek. En het gaat verder dan alleen muziek maken. De de stichting organiseert ook congressen en lezingen, zoals het recente congres ‘De Magie van Muziek bij Dementie’. Tijdens deze bijeenkomst werd de link gelegd met de wetenschap en vertelden deskundigen over de waarde van muziek voor mensen met dementie.”


Mariska Pool en commissaris van de Koning, Arthur van Dijk