HEEMSKERK/BEVERWIJK - Het nieuwe gemeentebestuur van Beverwijk en Heemskerk hebben een cultureel weekend voor de boeg! Op vrijdag 9 september in Beverwijk en op zaterdag 10 september in Heemskerk zullen zij een fietstocht langs verschillende culturele locaties maken.

Op elke locatie is er aandacht voor de historie en zal een lokale professionele- of amateurkunstenaar te zien en horen zijn. Zo gaat de route in Beverwijk o.a. langs het Kennemertheater, Museum Kennemerland, het Young Art Festival en de Broedmachine. In Heemskerk staan Kasteeltuin Assumburg en het Huldtoneel met optredens van koor Dolorosa en Patty’s Dansschool op het programma. De Historische Kring Heemskerk is als gids aanwezig en zullen de dag eindigen met de opening van expositie van Cultuur in Heemskerk.

De Cultuursafari is een initiatief van Rob Spannemaker en wordt georganiseerd door Cultuurmakers IJmond en Cultuurhuis Heemskerk. Met hun veelzijdige programma willen ze de nieuwe raadsleden, college en beleidsambtenaren inspireren en het cultuuraanbod vooral zichtbaar maken. Cultuur is tenslotte verweven met onze maatschappij, verhoogt de leefbaarheid van de omgeving, stimuleert creatieve denkprocessen en heeft een economische meerwaarde. Na dit weekend zal het gemeentebestuur deze rijkdom niet meer weg kunnen denken!