HEEMSKERK - Zaterdag 14 september is iedereen van jong tot oud van harte welkom om zijn of haar talenten te ontdekken, een boost te geven of te genieten van allerlei kunst- en cultuuruitingen bij het cultuurhuis van 13.00 tot 16.00 uur. Grijp nu je kans om eens een viool uit te proberen, of even los te gaan op een drumstel. De muziekdocenten zetten hun deur van het lokaal open en je kunt je skills uitproberen bij een theater- of tekenworkshop. Uiteraard is het ook mogelijk om te luisteren naar mooie concerten.

Concerten

Op het gemeentehuisplein, in de hal van het gemeentehuis en op ons cultuurhuispleintje zijn allerlei grote en kleine concerten. Het Tata Steelorkest en St. Caecilia geven een optreden in de hal. Je kunt zelfs meedoen met het meespeelorkest om 13.40 uur. Ook hebben beide orkesten interessante acties in combinatie met les bij ons cultuurhuis. Voor meer informatie kun je terecht in het leescafé bij de hal waar ze met een stand staan. Ook de dwarsfluitleerlingen en de strijkers geven een mooi concert olv Kana op de vleugel in de hal.

Zowel buiten als binnen in het cultuurhuis geven leerlingen en/of docenten kleine concertjes. Heel inspirerend om zelf een instrument uit te proberen. Het zal je verbazen….met een beetje hulp van de docent krijg je al mooie klanken te horen.

Muziek op Schoot
Voor de allerkleinsten van 1,5 tot 4 jaar is er een workshop Muziek op Schoot. Hoe leuk is het om samen met je vader, moeder, opa of oma liedjes te zingen, ritmespelletjes te doen en lekker te bewegen op muziek. Jong geleerd is oud gedaan…De workshop is van 14.00 tot14.30 uur in de grote zaal.
Muziekspeeltuin

Kinderen van 4 t/m 6 jaar kunnen meedoen met de workshop Muziekspeeltuin. Muziekinstrumentjes uitproberen en daar leuke (ritme-)spelletjes mee doen. Onze lieve juf Deborah weet elk kind te verrassen met muziek. De workshop is van 15.00 tot 15.30 uur in de grote zaal.

Probeer maar uit……voor een enorme ervaring en een gratis ijsje

Alle deuren van de lokalen staan open en de docenten nodigen je uit om jouw droominstrument uit te proberen. Weet je hoe een contrabas klinkt? Of de magische harp, die zelfs kinderen vanaf 4 jaar al kunnen leren bespelen? Op de toetsen van een echte vleugel spelen? Of luisteren hoe de snaren van een basgitaar klinken? Blazen op een blokfluit van 2 meter? Je stem is ook een instrument. Onze (oude) nieuwe zangdocent Suus de Groot gaat graag met jou en je stem aan de slag of met songwriting. Kom langs en probeer het uit.

Theater en tekenenworkshops

Liggen je talenten meer op het vlak van toneelspelen of lekker creatief bezig zijn? Je kunt het allemaal uitproberen tijdens de open dag. Zowel om 14.00 als 15.00 uur is er een workshop theater van een half uur met onze nieuwe wervelende theaterdocent Faye Pheil bij het podiumpje in de bibliotheek. Zowel voor kinderen als volwassenen staan er leuke cursussen in de planning. De inloop tekenworkshops worden gegeven door de super creatieve Lars van Ruyter van 13.00 tot 16.00 uur. Schuif aan en laat je gaan…..Lars gaat het komend seizoen één van de beeldende workshop bij Assumburg geven op een zaterdag voor iedereen vanaf 14 jaar.
Dorst gekregen van alle inspanning? In de hal kun je zelf je limonade melken bij een gigantische koe.

Alle informatie over Cultuurhuis Heemskerk….

Hoe kan ik mijn kind opgeven voor les of een cursus? Of mezelf? Wat is er allemaal te doen en hoe gaat dat? Wat is er voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking te doen? Wat organiseert het cultuurhuis specifiek voor ouderen? Wat biedt het cultuurhuis op de basisscholen aan? Wat houdt de Suzuki-methode in? De methode die bij dwarsfluit en de strijkers gebruikt wordt om een instrument te leren bespelen. Welke workshops komen er het komende jaar? Op al deze vragen weet Stijntje het antwoord. Zij staat je graag te woord om al je vragen te beantwoorden onder het genot van een gratis kopje koffie of thee.

Sinds januari 2018 zijn wij te vinden op de Maerten van Heemskerckplein 5 in Heemskerk. Van harte welkom in ons cultuurhuis, een thuis voor iedereen met een passie voor muziek, theater en creativiteit.