HEEMSKERK - In verband met de landelijke Corona maatregelen moest het Cultuurhuis Heemskerk zijn deuren sluiten voor alle leerlingen, orkesten en koren die hier repeteren. Alle korte cursussen, groepslessen en eenmalige workshops worden voorlopig uitgesteld.


De muziekdocenten gaan nu zoveel mogelijk digitaal lesgeven. Via facetime, skype en what's app hebben ze live contact met leerlingen en ze maken instructiefilmpjes met nieuwe huiswerkopdrachten. Zo kunnen de leerlingen toch thuis blijven spelen en leren. Sommige docenten hebben wel vaker op afstand lesgegeven, maar voor anderen is dit allemaal nieuw en best spannend. Gelukkig helpen de docenten elkaar en delen ze tips. Voor alle docenten die daar behoefte aan hebben is een skype instructie georganiseerd in het cultuurhuis.

Omdat het juist nu ouders en kinderen veel thuis zijn goed is om samen creatief bezig te zijn zullen de docenten van Cultuurhuis Heemskerk de komende weken regelmatig een filmpje op onze facebookpagina www.facebook.com/CultuurhuisHeemskerk zetten. Het zijn filmpjes met een leuke creatieve of muzikale opdracht die ouders thuis samen met hun kinderen kunnen doen. Op de website wordt de meest recente ontwikkeling vermeld www.cultuurhuisheemskerk.nl