HEEMSKERK - Op zondag 13 maart 14:00 uur organiseert IVN Midden Kennemerland een prachtige wandeling in Park Assumburg.

Park Assumburg dankt zijn naam aan kasteel Assumburg en de kasteeltuin. Maar Park Assumburg is meer dan dat. Het park, eens deel uitmakend van het Oer IJ, omvat zoveel meer moois. Het Stijlbos, het Waterpark met de natuurlijke helofytenfilters en houten loopbruggen over het water, de historische Zuidermaatweg met overblijfselen van de Stelling van Amsterdam en het terrein waarin de fundamenten van kasteel Oud-Haerlem aanwezig zijn.


Tijdens deze voorjaarswandeling in het park zal een IVN gids u er van alles over vertellen. Natuurlijk komt het kasteel zelf ook aan bod. Was dit wel het eerste kasteel op deze plek? Wilt u meer te weten komen over deze bijzondere locatie in Heemskerk? Wandel dan met ons mee!

We vertrekken om 14:00 uur vanaf het bezoekerscentrum Het Koetshuijs voor Kasteel Assumburg, Tolweg 9a, Heemskerk en zijn rond 15.30 uur weer terug.

Kosten zijn € 4,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen € 2,00. Graag gepast betalen. Bij de ingang aan de Tolweg is ruime gelegenheid tot parkeren. Zo mogelijk komt u met de fiets.

Aanmelden kan op de website van IVN: www.ivn.nl/mkl