HEEMSKERK - Met de start van de scholen, start ook het nieuwe culturele seizoen. Orkesten en koren pakken het repeteren op, muziek-, theater- en tekenlessen beginnen en ook programmering van de concertzalen komt weer op gang. Ook in Heemskerk werken diverse organisaties, waaronder Cultuurhuis Heemskerk, hard om cultuur voor iedereen toegankelijk maken, of je nu maker of meemaker bent.


Cultuurhuis Heemskerk

bereikt alle schoolgaande kinderen door een persoonlijk aanbod van lessen en voorstellingen voor elke school samen te stellen. Dit doen ze vaak samen met partners zoals de HKH, Het Kennemer Theater en Kasteeltuin Assumburg. Het team van docenten bestaat veelal uit professionele muzikanten of kunstenaars zoals Francesca Heijnis. Zij maakt samen met kinderen een gigantisch afvalkunstwerk voor het project “Pollution Art” wat bij de duiningang bij de Kruisberg te zien is. Voor cultuuronderwijs komt steeds meer aandacht waardoor kinderen niet alleen hun creativiteit ontdekken, maar zich ook op emotioneel en sociaal vlak kunnen ontwikkelen.

Tieners en volwassenen voelen zich vaak belemmerd door een volle (werk-)agenda. Zonde, want een bezoek aan een theater of museum zorgt al voor ontspanning. Samen zingen in een koor werkt bewezen stress verlagend en daarnaast geeft het natuurlijk ook ontzettend veel plezier. Ook wanneer je in je eentje werkt aan een schilderij of kunstwerk, geeft het je hoofd de ruimte om gebeurtenissen te verwerken. Bij een muziekvereniging als St. Caecilia voel je de kracht van muziek; de verbondenheid van met elkaar prachtige muziek spelen. Heemskerk kent zoveel koren, (big)bands, dansscholen, fotografen en kunstenaars, iedereen kent wel iemand die op zijn eigen manier bijdraagt aan het culturele leven van Heemskerk. Ga je bijvoorbeeld graag naar concerten of de film? De programmering van Podium Laurentz en de Culturele Cirkel zorgen samen voor optredens van rock tot klassiek en van jazz tot dance. Of je zelf actief wilt zijn of juist lekker achterover leunend wil kijken, er is van alles te beleven!

Op welke manier ga jij dit seizoen cultuurmaken? Van jong tot oud, voor iedereen is er wel iets te vinden want; cultuur leeft in Heemskerk!

Alle dansscholen, Cultuurhuis Heemskerk, koren en orkesten beginnen weer met hun nieuwe seizoen. Kijk op de website Cultuurinheemskerk.nl voor een overzicht van alle cultuurorganisaties en verenigingen. Op zaterdag 16 september houden de bibliotheek en het cultuurhuis Open Huis. Hier vind je ook veel informatie en kun je het magazine Cultuur in Heemskerk meenemen.