HEEMSTEDE - Op zaterdag 8 juni 2024 namen meer dan 270 bezoekers een kijkje achter de bouwhekken van de Cruquiusbrug tijdens de Dag van de Bouw. Geïnteresseerden konden met eigen ogen zien wat er allemaal komt kijken bij de vervanging en het groot onderhoud van de Cruquiusbruggen in Heemstede.

luchtfoto Cruquiusbrug

Op deze dag opende aannemer Van Hattum en Blankevoort Hollandia-Infra samen met de provincie Noord-Holland het bouwterrein voor het publiek. Bezoekers kregen een kans om op de bouwplaats te zien hoe het werk vordert. De oude brug richting Heemstede is inmiddels gesloopt en de fundering en de pijlers zijn aangebracht voor de nieuwe brug en fietsonderdoorgang. Specialisten legden bezoekers uit hoe de werkzaamheden verlopen en wat er allemaal komt kijken bij de opbouw van een brug. Voor de kinderen was het ook een feestje op de bouwplaats. Meer dan 270 bezoekers kregen zo meer inzicht in het project Cruquiusbrug.

Nieuwe duurzame brug

De Cruquiusbrug is aan vervanging toe. De nieuwe brug wordt in 2023-2025 circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. Het brugdeel richting Heemstede wordt vervangen en verbreed. Aan het brugdeel richting Hoofddorp vindt groot onderhoud plaats. Met de verbrede nieuwe brug wordt de veiligheid en doorstroming van het wegverkeer op de N201 verbeterd.

Meer informatie

Met vragen over de Cruquiusbrug kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen het Servicepunt van de provincie via 0800 0200 600 (gratis) of stuur een e-mail naar cruquiusbrug@noord-holland.nl. Informatie over de vernieuwing Cruquiusbrug is ook te vinden op www.cruquiusbrug.nl of de regionale facebookpagina: Zuid-Kennemerland/IJmond