HEEMSKERK - Je bent nooit te oud om te creëren! Daarom biedt Cultuurhuis Heemskerk verschillende activiteiten aan voor iedereen boven de 65 jaar. Altijd al eens willen tekenen en schilderen of in een band willen spelen? Het kan allemaal.

Donderdag 15 september start Nanneke Bastiaan met de cursus “Blijf ontdekken en creëren” voor senioren in Cultuurhuis Heemskerk. In de cursus gaan we kijken naar een aantal kunstenaars en laten we ons inspireren door hun werk. Vervolgens is het een ontdekking van materiaal en je eigen mogelijkheden. Van een stilleven tot een landschap net even anders. Het plezier van het creëren staat voorop!

Ervaring is niet nodig. Iedereen kan meedoen, ook mensen die eerder hebben geschilderd en het leuk vinden om in een groep bezig zijn en elkaar te inspireren. Elke week werken de cursisten aan een opdracht die uitdaagt eens iets nieuws te proberen, zoals werken met collages, aquarelverf, potlood of houtskool. Zo ontdekken ze wat ze zelf het leukste vinden om te doen en waar ze zelf goed in zijn. De cursus met 8 lessen, is op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur in Cultuurhuis Heemskerk.

Voor wie liever muziek maakt, is de cursus “Spelen in een band” met Hans Chialastri wellicht een leuke nieuwe uitdaging! Deze cursus is bedoeld voor iedereen die het leuk lijkt om in een band te spelen, maar nog nooit een instrument bespeeld heeft. Mocht dit laatste wél het geval zijn, ben je overigens nog steeds welkom. Na het kiezen van een instrument wordt gewerkt aan het schrijven van één of misschien wel twee eigen nummers. Ook deze cursus telt 8 lessen en start op maandag 19 september van 16:00 tot 17:30 uur.

Aanmelden kan via: www.cultuurhuisheemskerk.nl. Meer info: 0251836003 / info@cultuurhuisheemskerk.nl