HEEMSKERK - Een half jaar nadat de activiteiten voor senioren in het Cultuurhuis abrupt stil kwamen te liggen door de corona crisis , zijn er in september twee activiteiten opnieuw opgestart en wel geheel corona -proof en dus veilig.


Iedere dinsdag ochtend komt een groepje senioren bij elkaar om samen koffie te drinken en te dansen onder leiding van dansdocent Els Reijn. De deelnemers hebben de lessen enorm gemist en zijn blij dat ze veilig op afstand op- of achter hun stoel mee kunnen dansen. ‘Dansend (G) oud’ is vorig jaar september gestart en is met name gericht op senioren waarvoor bewegen en dansen niet meer zo vanzelfsprekend is vanwege ouderdom of ziekte.


Op de donderdagochtend geeft docent Nanneke Bastiaan de workshop ‘Blijven ontdekken en creëren’. Iedere week komt er een andere techniek aan bod zoals schilderen met een paletmes of aquarelleren. Sommige deelnemers doen al voor de tweede keer mee.


De lessen worden aangeboden vanuit het project ‘Lang leven de ezels’ waar het Cultuurhuis een jaar geleden mee gestart is. Doel is om cultuurparticipatie onder ouderen te bevorderen. De cultuurredactie, een groep senioren die verslag doet van diverse culturele activiteiten in de gemeente, is tijdelijk gestopt maar hoopt in 2021 weer te kunnen starten.


Voor de dans- en schildercursus is, vanwege de 1,5 meter maatregel, nog beperkt plaats. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar het Cultuurhuis: saskia@cultuurhuisheemskerk.nl