OVERVEEN - De Cirrus Foundation ondersteunt stichting Juttersgeluk uit Overveen de komende vijf jaar. Juttersgeluk combineert beach-cleanups met een sociaal upcycle atelier. Zij maken en verkopen nieuwe, circulaire producten uit geraapt strand plastic. Het doel is bij Juttersgeluk nog meer samenwerkingen tot stand te brengen voor een zo optimaal mogelijk sociaal-circulair effect.

Sociaal & Circulair

De sociaal-circulaire stichting Juttersgeluk maakt stranden schoon, verwerkt bruikbaar plastic en verkoopt producten uit haar upcycle atelier. De recente uitbreiding naar Zandvoort met een werkplaats in de toekomstige Circulaire Hotspot zal verder vorm krijgen. Ook de organisatie wordt uitgebreid. Daarmee kan Juttersgeluk - nog meer dan daarvoor - gezien worden als betrouwbare en continue presterende partner voor waardevol werk in Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal.

Samenwerken
Coördinator Goede Doelen bij de Cirrus Foundation Maurice Bongers: "Meer samenwerken kan voor een vergroting van impact zorgen. Soms moet men daarvoor over de eigen schaduw heen stappen. Dat willen wij stimuleren". Cirrus kijkt bij de toekenning wat ze nog meer kan doen dan alleen geld geven. Funding met een plus. Ze positioneert zichzelf als een foundation die bestaande charitatieve organisaties en sociale ondernemingen op organisatieniveau naar een volgende fase van bestaan wil helpen groeien. Samenwerken is daarbij belangrijk.

Klimaatuitdagingen en mensenrechten
De Cirrus Foundation richt zich op klimaatuitdagingen en mensenrechten issues. De foundation is opgericht in mei 2021 en maakte kort geleden haar eerste ondersteuningen bekend.