HEEMSKERK - Chateau Marquette maakt het voor iedereen mogelijk om te luisteren naar het allerhoogste niveau klassieke muziek. Iedere derde zondag van de maand treedt jong talent op in het kasteel.

Aanstaand concert
Op zondag 20 maart van 11.00 tot 12.30 uur speelt Ekaterina Uvarova gitaar solo & duo met Danielle Rossouw op klarinet.

Ekatarina: een gitarist met uitzonderlijke muzikaliteit en virtuositeit heeft allerlei internationale concoursen op haar naam staan. Ze kwam naar Nederland om haar muziekstudie te vervolgen. Ze zorgt deze zondag voor een boeiende en luisterrijke happening met een aangrijpend programma vol muziek van barok via romantiek naar heden.

Danielle: is een klassieke klarinettist uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Op 17-jarige leeftijd verhuisde ze naar Europa. Zij behaalde haar Bachelor en Master aan het Conservatorium van Gent. Danielle was eerste klarinettist in diverse orkesten en maakt deel uit van diverse kamermuziekgroepen.

Elke derde zondag van de maand
Na een succesvol eerste seizoen in 2019/2020 start de competitie nu opnieuw.
Iedere derde zondag van de maand biedt Chateau Marquette plaats aan jong klassiek talent. Wat de optredens een extra dimensie geeft, is dat bezoekers aan het einde van een concert een stembiljet kunnen invullen wie van de jonge talenten een plekje in de finale van maart 2023 verdient.

Prelude
Elk concert wordt vooraf gegaan door de prelude. Een optreden van een aanstormend talent dat opgeleid wordt door het Cultuurhuis in Heemskerk. 20 maart is dit Femke Ooievaar (20) op harp.

Marquette Classique
Chateau Marquette en Podia Klassiek hebben eind 2018 de handen ineengeslagen om Heemskerk en omstreken kennis te laten maken met het vele jonge talent op klassiek gebied. Het idee van Marquette Classique werkt twee kanten op; bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met klassieke muziek en het aanstormend talent heeft de kans om ervaring op te doen.

Kosten en aanmelden
De kosten voor het concert zijn € 15,00 per persoon, jongeren tot 19 jaar betalen slechts
€ 7,50. Dit is inclusief koffie en thee bij ontvangst en in de pauze. Aanmelden voor het concert kan door een e-mail te sturen naar classique@hotel-marquette.com met daarin het aantal personen. Of via de agenda op de website.