HAARLEM - Verbinding maken in een tijd van verdeeldheid, onder de meest moeilijke omstandigheden. Dat is het thema van de Haarlemse Vrijheidslezing, die op 6 mei wordt gegeven door Chantal Suissa-Runne. De jaarlijkse lezing wordt georganiseerd door vrijmetselaarsloge Ad Lucem et Pacem. De toegang is gratis, vanwege de verwachte drukte wordt u verzocht een plek te reserveren via logehaarlem@gmail.com


De joodse Chantal Suissa-Runne (Utrecht 1980) is een verbinder bij uitstek en verscheen de afgelopen maanden vaak in de media. Zij is mede-oprichter en co-voorzitter van Yalla! Stichting voor joden en moslims in Nederland. Ze is voorzitter van de Commissie Dialoog van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam, juryvoorzitter van de PAX Vredesawards 2022 en 2023 en zeer actief op het thema’s die polarisatie blootleggen zoals de Israël-Gaza oorlog, de politieke verdeeldheid en andere kwesties, zowel binnen organisaties als in de media.

Ze neemt al vele jaren deel aan de dialoog tussen joden en moslims in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam en reisde onlangs met Femke Halsema en een groep Amsterdamse jongeren naar Auschwitz en Krakau.

In haar werkzame leven is ze associate partner bij FP&P en werkzaam op het gebied van leiderschap, teamontwikkeling, onderhandelen en conflicttransformatie.

Logegebouw

De jaarlijkse lezing wordt georganiseerd door de vrijmetselaarsloge Ad Lucem et Pacem. Eerdere sprekers waren schrijfster Conny Braam, politicus Bert Blase, journalist Peter ter Velde, schrijfster Maria Genova en rabbijn Tamarah Benima.

De lezing heeft plaats in het monumentale logegebouw aan de Ripperdastraat 13 in Haarlem. De toegang is gratis. Aanvang 20:00 uur, de deuren gaan om 19:30 open. De lezing is tevens een prachtige gelegenheid om dit karakteristieke pand te bezoeken. Na de inleiding van Chantal Suissa-Runne is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Wilt u de lezing bijwonen, dan kunt u uw plekken reserveren via logehaarlem@gmail.com