BEVERWIJK - Gisteren opende Cardio Fitness Beverwijk de deuren om zorgmedewerkers gratis te laten sporten. De actie lag in lijn met het openhouden van de fitnessruimte in het Rotterdamse Erasmus MC, waar Ernst Kuipers tot deze week voorzitter was van de Raad van Bestuur. Alle goede bedoelingen ten spijt heeft een constructief gesprek met de afdeling handhaving van de gemeente Beverwijk geleid tot het besluit om de deuren weer te sluiten.


Het idee van Dick Vrij en Debbie Keskin om hun sportschool gratis ter beschikking te stellen voor medewerkers in de zorg kreeg gisteren op diverse locaties in het land navolging. Immers, wie veel sport, houdt zijn weerstand goed op peil. Juist in de zorgsector is dat nu van groot belang, omdat het personeel daar onder grote druk staat en niet gemist kan worden. Debbie Keskin: “Hoe pijnlijk en onlogisch het ook is, we respecteren het advies van de handhaving en gemeente Beverwijk. Laten we in respect voor elkaar alle keuzes en adviezen respecteren. Achter de schermen is er in ieder geval beweging gekomen!

Vandaag wordt de petitie ingeleverd in Den Haag. Ruim 340.000 handtekeningen zijn verzameld om het sporten essentieel te maken. Laten we positief blijven en het nieuwe kabinet een kans geven. Ernst Kuipers heeft een eerste goed signaal afgegeven, we hopen dat hij dit als minister doortrekt voor iedereen.’’ Met de gemeente Beverwijk is afgesproken dat Cardio Fitness Beverwijk vanaf morgen weer helemaal gesloten is zolang de lockdown op de sportsector van toepassing blijft.