HEEMSTEDE - Met wat creativiteit komen we er wel, die gedachte moet Kees Heger, eigenaar van Café de 1ste Aanleg, gehad hebben toen hij samen met zijn rechterhand René Brouwer het concept voor het bierlabyrint ontwikkelde.

Café de 1ste Aanleg in Heemstede wordt voor de duur van de lockdown een bierlabyrint / bier winkel.Het monumentale pand in de winkelstraat met een hoofdingang en een zij-uitgang leent zich goed voor het opzetten van een labyrint. Een winkel in speciaalbier waar je op originele wijze zelf je feestelijke bier pakket kan samenstellen. Consumptie ter plaatse is niet mogelijk, het is echt voor thuis of als cadeau pakket bedoelt.

Met afzetlint is een parcours uitgezet met aan weerzijden tafels die vol staan met speciaalbieren en gin-tonic’s op fles. Deelnemers worden bij de ingang met een covid proof masker geblindeerd waarna ze (begeleid) het parcours lopen en een mandje vullen met 6 flesjes bier voor een heel scherpe prijs. Aanraken is pakken! Aan het eind van het parcours mag de blinddoek af en worden de flesjes fraai verpakt in geschenk verpakking. Van dit winkel avontuur wordt een klein filmpje gemaakt wat, mits je toestemming geeft, gedeeld kan worden op social media.

Voor wie geen zin heeft in een blind parcours is er ook de mogelijkheid gewoon een pakket samen te stellen. Daarnaast kan uit de 6 tapkranen van het café gekozen worden voor 500cl beugelflessen die dan wel binnen 24 uur geconsumeerd moeten worden. We noemen dat de dobbeltap omdat het gooien van een dobbelsteen bepaalt welk tapbier je mee naar huis gaat nemen.Met Sinterklaas en de kerst in het vooruitzicht mag dit een veelbelovende leuke originele manier worden om je cadeau samen te stellen en daar zelf ook nog plezier aan te beleven.

In het kort:
Het bierlabyrint wordt een ludieke bierwinkel met 3 stromingen;
1. Het labyrint, waarbij bezoekers blind voor een vast bedrag 6 mooie speciaalbieren kunnen uitzoeken
2. De bierwinkel, voor hen die geen zin in blind uitzoeken hebben. De prijs is dan wel iets hoger
3. De dobbeltap, waarbij met een dobbelsteen bepaalt wordt uit welke van de 6 taps jij een 50cl beugelfles speciaalbier mee naar huis gaat nemen

Je wordt persoonlijk ontvangen een begeleid door een winkelmedewerker / omgeschoolde barkeeper

Het bierlabyrint opent op de perfecte dag, vrijdag 13 november om 15 uur.
Openingstijden (voor de opstart)
Donderdagen van 15 uur tot 18 uur
Vrijdagen van 15 uur tot 18 uur
Zaterdagen van 12 uur tot 17 uur

Locatie:
Café de 1ste Aanleg
Raadhuisstraat 103, hoek Raadhuisstraat / Kerklaan
Heemstede

Meer informatie via www.1steaanleg.nl
0621621621 Kees Heger

Het bierlabyrint is mede tot stand gekomen door:
· Jopen Haarlem
· Melgers Haarlem
· Boonekamp Leiden
· Berging brouwerij Purmerend
· Grolsch
· De 7 Deugden Amsterdam
· La Trappe Berkel-Enschot
· De Halve Maan Brugge België
· Multibier Helmond
· Vanhonsebrouck Izegem België
· Bottle business Rijswijk
· Schweppes Nederland