BENTVELD - Ter Plekke neighbourfood is een kleine buurtwinkel zoals men dat van vroeger kent, in een modern jasje. Sinds 25 januari jl. kunnen buurtbewoners hier hun boodschappen doen. Het nieuwe winkelconcept kent drie pijlers: altijd lekker en vers, voor de buurt en duurzaam.

Waarom een nieuwe winkel?

De drie ondernemers, wonend in Bentveld e.o. met een passie voor lekker eten, misten een winkel in de buurt waar je onder andere vers brood en andere lekkere dingen kunt halen op loopafstand. Naast het gemak, zijn verbinding, gezondheid en duurzaamheid belangrijke drijfveren.

Ter Plekke biedt een plek waar buren elkaar kunnen ontmoeten, waar ze kunnen genieten van goed en gezond eten, een kop koffie to go kunnen halen en waar producten met een verhaal centraal staan. Dit concept zorgt voor meer onderlinge betrokkenheid, verminderd eenzaamheid en levert tegelijkertijd een bijdrage aan gezondheid en een duurzamere levensstijl.

Refill-assortiment
Duurzaamheid vinden ze bij Ter Plekke heel belangrijk. Het is hun missie om zo leuk en lekker mogelijk boodschappen te doen met zo min mogelijk afval. Daarom is een gedeelte van de winkel ingericht met een refill-assortiment. Denk onder andere aan olijfolie, noten, rijst of pasta. Ze bieden daarbij verantwoorde verpakkingen die je ook weer mee kunt nemen om opnieuw te vullen.

Het overige assortiment
Ze zeggen bij Terplekke zelf: “It’s all about food”. Naast een goed kopje koffie, een lekkere (home made) koek, een mooi glas wijn of vers desem brood met goede olijfolie, een belegd broodje, is er een wisselend aanbod van verse, gezonde maaltijden en heerlijke hapjes voor de borrel in het weekend. Ze werken zoveel mogelijk met verse, biologische seizoen producten en het liefst zo lokaal mogelijk geproduceerd. Daarnaast kan je er ook terecht voor leuke lifestyle producten die je cadeau kunt geven of je zelf mee kunt verwennen.