IJMUIDEN - Op deze zaterdag 17 februari organiseert het IVN Zuid-Kennemerland onder leiding van IVN-Natuurgidsen een leuke strandexcursie voor jong en oud op het strand van IJmuiden. Laat u eens verrassen door de dingen die langs de vloedlijn te vinden zijn! We gaan kijken langs de vloedlijn rond laagwater. Want dan vind je meer leuke en interessante vondsten op het strand!

Het aardige van het strand is dat er altijd wel iets te zien of te vinden is, zeker in de herfst! Bij storm wordt de zeebodem omgewoeld en enkele dagen later is het strand bedekt met dieren die kort tevoren nog in het zand ingegraven waren. Er spoelen bij herfstachtig weer levende wormen, zoals goudkammetjes, aan en ook schelpdieren zijn te zien. Bijvoorbeeld de grote strandschelp en kokkels. En als er na een storm een tijdje een vrij krachtige oostenwind staat dan is het strand bijzonder rijk aan schelpen, slakken en soms de vaak minder populaire kwallen!

Wie eens lekker wil uitwaaien en interessante dingen wil weten over het strand is van harte welkom. Voor de echte strandliefhebber, jong of oud, is het juist leuk om aan deze excursie mee te doen!

Zaterdag 17 februari 11:00 uur – 12:30

Dit is een excursie in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.
Reserveren/aanmelden (verplicht) via www.np-zuidkennemerland.nl.

Info via 023-5411123.

Locatie/vertrekpunt: bij het eindpunt van bus 382 achterin de jachthaven ; binnen één minuut sta je op het strand!

Kosten: geen.
Duur: 1,5 uur.

Warme kleding en goed schoeisel aantrekken!