HAARLEM - De finale van de scholierenchallenge 'Ontwerp een voedselbos!' is gewonnen door het Bonhoeffercollege uit Castricum.


Bij de scholierenchallenge van dit jaar zijn scholen voor het voortgezet onderwijs uitgedaagd een voedselbos te ontwerpen. Een voedselbos van 1 hectare groot dat geschikt is voor een gezin van 4 personen. Met de bedoeling dat het gezin vanwege het eigen voedselbos nooit meer naar de supermarkt hoeft. De scholieren van het Bonhoeffercollege mochten het in de Statenzaal van het provinciehuis in Haarlem opnemen tegen de leerlingen van het Keizer Karel College uit Amstelveen.

Beide scholen presenteerden hun zeer creatieve en weldoordachte ideeën aan een 3-koppige jury bestaande uit gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap), Lisa Verbruggen (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en Hillebrand Breuker (platform Groen Kapitaal).

Bonhoeffercollege wint scholierenchallenge 'Ontwerp een voedselbos!'

De jury, onder de indruk van beide presentaties, vond het lastig kiezen tussen de 2 scholen maar gunde na enig beraad de eerste prijs aan het Bonhoeffercollege.

De hele klas van het winnende team mag mee op een excursie naar het Voedselbos Texel. Het Keizer Karel College mag hun mooie ontwerp presenteren aan hun eigen burgemeester.