SANTPOORT-NOORD - Wist u dat een beukenbos vroeger ook wel ‘Heilige Hallen’ werd genoemd? En een eikenboom in de zomer ‘de koning van de natuur’? Welke eigenschappen maken echter dat u een beuk van een eik kunt onderscheiden? Of een berk van een witte abeel die ook een witte stam heeft? Door te kijken naar blad en bloem komt u heel wat aan de weet. Maar vaak zijn knoppen of schors al voldoende, waardoor juist het vroege voorjaar zo’n interessante tijd is. Het oude landgoed Duin en Kruidberg is bij uitstek geschikt om bomen te ontdekken.


Er staan diverse inheemse boomsoorten zoals de eik of taxus; maar ook later aangeplante soorten zoals de witte abeel, een populierensoort, komt u er tegen. Samen met een gids leert u de bomen herkennen aan de hand van een speciaal daarvoor ontwikkelde bomenkaart. Doordat het bos afgewisseld wordt met open terrein met struiken als meidoorn en duindoorn, krijgt u tijdens de wandeling bovendien de kans om de veelzijdigheid en geschiedenis van het gebied te ervaren. De excursie duurt 2 uur. Bent u geïnteresseerd? Meldt u dan snel aan bij het Nationaal Park Zuid-Kennemerland , want er kunnen maar 30 mensen mee en vol is vol.

Dit is een excursie in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Reserveren/aanmelden via www.np-zuidkennemerland.nl.

Vertrek: parkeerplaats Duin en Kruidberg. De ingang ligt aan de Duin- en Kruidbergerweg 91 te Santpoort Noord. Tegenover Hoeve Duin en Kruidberg het weggetje inrijden.

Aanvangstijd: Zaterdag 13 april van 14:00 tot 16.00 uur