HEEMSKERK - Ongeveer een jaar geleden begon Martijn Ensing te werken aan de app Sonid. Sonid is een app waarmee je op een makkelijke manier, stap voor stap, muziektheorie kan leren. “In Sonid kan ik eindelijk mijn liefde voor muziek en programmeren samenbrengen,” aldus Martijn. Met Sonid wil hij zorgen dat elke muzikant over muziektheorie kan leren. Martijn vertelt trots over zijn app: “Als gitaardocent merkte ik al snel dat mijn leerlingen veel moeite hadden met het begrijpen van muziektheorie. Daarom ben ik begonnen met het maken van een app die daarbij begeleiding en hulp biedt.”

Wat begon als een hobbyproject wordt een steeds professionelere app. Na een jaar staat Sonid bomvol lessen over intervallen, harmonieën, akkoordprogressies en gehoortraining. Ook is er sinds kort een gitaaruitbreiding en een in-app forum, waar je in contact kunt komen met andere muzikanten. De app is opgedeeld in verschillende niveaus. Bij elk onderwerp wordt je getest met verschillende vragen. Beginners kunnen zo makkelijk instappen, en ook gevorderde muzikanten kunnen hun kennis aanscherpen.
Wil jij mooie solo’s kunnen spelen zonder voorbereiding? Of wil je zelf nummers kunnen schrijven? Dan wil je bijvoorbeeld weten in welke toonsoort je kunt spelen en welke akkoordprogressies je kunt gebruiken. Ook wil je dan je gehoor kunnen trainen, om jezelf meer vrijheid te geven bij het componeren. Sonid kan je hierbij helpen, en zorgt tegelijkertijd voor een betere beheersing van je instrument.

Leer muziektheorie via de website of download de gratis app in de App Store en Google Play. Martijn Ensing is gitaardocent bij Cultuurhuis Heemskerk. Meer informatie op: www.cultuurhuisheemskerk.nl