VELSEN - Natuurlijk staan we in Bibliotheek Velsen, buiten een goeie service, voor de veiligheid van iedereen. Daarom sluiten zij in naleving van de richtlijnen van het RIVM voorlopig tot 6 april de vestigingen. De boekenbrievenbussen blijven in ieder geval deze week nog open en alle geleende materialen zijn automatisch verlengd totdat we weer open gaan.

Digitaal doorlezen

Gelukkig kun je digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek. Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters). Er zijn tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Lezen en luisteren voor de jeugd
Met een luisterboek zijn de kinderen heerlijk geboeid en toch los van hun schermpjes. Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen. Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via https://0-6.jeugdbibliotheek.nl/lezen/voorleesfilmpjes.html. Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten via https://9-12.jeugdbibliotheek.nl/weten/mediawijsheid.html.

Download nu de Wise-app
De online wereld wordt steeds groter. Steeds meer bedrijven en organisaties bieden hun diensten digitaal aan. Zo ook Bibliotheek Velsen. Klanten kunnen hun boeken verlengen via de website of de app en via de online bibliotheek kunnen e-books worden geleend. Maak het jezelf gemakkelijk en download nu de wise-app dan heb je de Bibliotheek altijd bij de hand.