IJMUIDEN - Schermen en het internet zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en kinderen komen er van jongs af aan mee in aanraking. Als ouder is het soms lastig om een goede balans te vinden.

In de nieuwe podcastserie Media Ouders horen we hoe podcastmaker Marije haar 18-jarige zoon, die constant in een YouTube werkelijkheid zit, niet kan bereiken. Heel irritant. Of moet ze daar niet over zeuren? Ze probeert antwoorden te vinden bij de gezinnen van twee BN-er gezinnen uit de media: het gezin van Jan Rot en Daan de Launay en het gezin van Özcan Akyol (Eus) en Anna van den Breemen. Luister nu mee in deze herkenbare zoektocht.

Even voorstellen
Muzikant/tekstdichter Jan Rot en fotograaf/schrijver Daan Rot De Launay wonen samen met hun vier puberkinderen in de leeftijd van 10 tot 21 jaar in Rotterdam. Het is een kleurrijk gezin en Daan deelt via Instagram (@maandagdaandag) al het nodige over het gezinsleven. Tijdens de podcastopnames werd bekend dat Jan ongeneeslijk ziek is. Toch besloot hij mee te blijven doen, omdat het afleiding geeft en omdat Jan, Daan en de kinderen het leuk vinden om het over media te hebben. Het tweede gezin bestaat uit schrijver, columnist en televisiepresentator Özcan Akyol (Eus), journalist Anna van den Breemer en hun twee jonge kinderen van 4 en 5 jaar in Deventer. Anna is columnist bij ‘Viva Mama’ en schreef het boek ‘We klungelen als ouders maar wat aan’.

Wanneer te beluisteren?

De podcastserie, met als afzender De Bibliotheek, bestaat uit vijf afleveringen die in het teken staan van herkenbaarheid op het gebied van opvoeding, kinderen en media. Als ouder is het soms lastig te bepalen wat de juiste beslissingen zijn op het gebied van media, schermen en het internet. De gesprekken tussen ouder en kind kunnen tot hilarische maar soms ook lastige momenten leiden. Het gaat vooral níet om wat je als ouder moet, maar wél om een leuke en luchtige podcastserie waar jij je als ouder in kan herkennen. Nu wekelijks te beluisteren via je favoriete podcastkanalen (Spotify, SoundCloud en iTunes) of via onze website.

Wil je meer informatie over de podcastseries? Kijk dan eens op onze website: www.bibliotheekvelsen.nl of vraag ernaar in onze bibliotheek.