VELSERBROEK - Het vernieuwde bezoekerscentrum De Hoep is klaar. Na een uitgebreide opknapbeurt van het gebouw en een compleet nieuwe tentoonstelling zijn de deuren weer voor iedereen geopend.

Water en natuur versterken elkaar
In het Noordhollands Duinreservaat zijn water en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. De tentoonstelling laat met leuke weetjes en interactieve elementen zien dat het drinkwater in Noord-Holland afhankelijk is van de kracht van de natuur. Op reis door de tentoonstelling ontdek je als bezoeker waarom het water uit de kraan eigenlijk heel bijzonder is.

Vijf landschappen, vijf werelden
In de tentoonstelling loop je als het ware door de vijf landschappen die je kunt zien in het Noordhollands Duinreservaat. Van de binnenduinrand met landgoed Marquette en grutto's naar het bos met eiken en de bonte specht. Dan naar het struweel met duindoorns en via het open duin met duinviooltjes en konijnen naar de zeereep met helmgras en meeuwen. Aan de hand van grote panoramafoto's worden de weidsheid en afwisseling van de duinen onderstreept. Ook biedt de tentoonstelling op veel plekken verdiepende informatie en echte beleving. Denk aan de zang van de nachtegaal, het nut van het duinkonijn, de ruige vacht van de Scottish Blackface of dikke klonters kikkerdril: je kunt het horen, zien en voelen.

Aanwinst voor Castricum
Burgemeester Ben Tap van Castricum heeft het vernieuwde bezoekerscentrum officieel geopend. Ben Tap: 'Het is ontzettend goed dat PWN zo'n mooie tentoonstelling heeft neergezet. De Hoep is het vertrekpunt voor de vele toeristen uit binnen- en buitenland die onze regio komen bezoeken. En natuurlijk is De Hoep een plaats voor onze kinderen om te leren over water en natuur. Dat is belangrijker dan ooit. Kinderen komen steeds minder buiten en dit unieke bezoekerscentrum stimuleert kinderen om erop uit te gaan in de duinen.'

Meer informatie over de openingstijden en activiteiten staan op www.pwn.nl/dehoep