HEEMSKERK/CASTRICUM - Ook afgelopen herfstvakantie konden kinderen uit de gemeente Heemskerk en Castricum hun energie weer kwijt tijdens de gratis vakantieactiviteiten. Apenkooien 2.0, sportinstuiven, freerunnen en ouder en kind gym stonden op het programma. Kinderen tussen de 2 en 12 jaar hoeven zich in de vakanties niet te vervelen, want deze gratis vakantieactiviteiten worden iedere vakantie aangeboden door Team Sportservice Kennemerland.

Sommige activiteiten zijn samen georganiseerd met lokale sportaanbieders. Zo gaf Basketbalvereniging Mapleleaves clinics om de kinderen kennis te laten maken met hun sport. Sportvereniging TIOS Limmen verzorgde de ouder en kind gym voor 2 en 3 jarige. ‘Ik vond het onwijs leuk om samen met mijn kind deel te nemen aan deze activiteit. Hoe leuk dat hij lekker kon klimmen en klauteren met leeftijdsgenoten’. Aldus een deelnemende moeder. De overige activiteiten werden uitgevoerd door vakleerkrachten van Team Sportservice Kennemerland.

Wie de volgende vakantie ook mee wilt doen aan de gratis vakantie activiteiten moet de website van www.teamsportservice.nl/kennemerland goed in de gaten houden. Medio december wordt hier het programma van de kerstvakantie gepubliceerd. Deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door de financiering vanuit de gemeente.